ÎMPREUNĂ PENTRU EDUCAȚIE

Centrul afterschool din Ceplenița este unul dintre cele 5 create prin proiectul Împreună pentru o șansă reală la educație, finanțat de Uniunea Europeană, prin programul Fondul Social European prin „Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013″. Proiectul a fost derulat în perioada 1 oct. 2010 -30 sept. 2013, de Fundația Holt România – Fundaţia de Consultanţă şi Servicii Sociale pentru Copii si Familii. Fundația COTE a avut rol de partener coordonator în Regiunea Nord Est.

 

Începând din 2013, un grup de angajați dintr-o firmă de IT și-a dorit să influențeze pozitiv viața acestor copii, iar companiile angajatoare i-au încurajat. După dotarea cu calculatoare, implementarea unui soft educațional, initierea copiilor în folosirea calculatorului și organizarea unei excursii motivaționale, cele două companii finanțează un program de voluntariat coordonat de Fundația COTE. Angajații companiei se implică și cu donații individuale sau cu acțiuni de voluntariat.

 

În perioada 2013-2019 proiectul a oferit sprijin pentru un număr total de 59 de copii. Aceștia au beneficiat, an de an, de  ateliere de dezvoltare abilități de viață, sesiuni de informare, ateliere creative, excursii și tabere, masa (din 2016), cadouri și pachete de Crăciun, și alte activități de sprijin îmbunătățirea accesului la educație și îmbogățirea experienței de viață și învățare.

Programul de burse, inițiat în 2016 cu 3 dintre elevii absolvenți de clasa a VIII-a, a ajuns în 2020 la un număr total de 28 de elevi.

 

Acest proiect a crescut frumos de la an la an, o dată cu copiii, pentru că, începând din 2013, compania finanțatoare a lansat o provocare, la care peste 40 de voluntari implicați în derularea activităților, cadre didactice, reprezentanți ai autorității locale, alte organizații și membrii ai comunității, angajați ai companiei finanțatoare și ai Fundației COTE, au spus DA provocării de acționa… ÎMPREUNĂ PENTRU EDUCAȚIE!